Blogginlägg

Våra namn och vilka som blir våra "pass-opper" efter 9 veckor...

 

Maria-o-Sparvel-2
På bilden "lilla Sparvel"/MIRA och hennes fina matte. Jippies första kull

Idag har varit en "kontorsdag". Jag har gett de definitiva stamtavlenamnen till respektive valp, och varje valp har nu sin "föralltid-passopp". Å så lite vikter, från födelsedan, 16/10.

VI har alltså vägt alla idag, egentligen en dag för sent, då jag brukar väga valparna en gång i veckan.
Egentligen skulle jag inte behöva väga dem. De äter, är nöjda och sover utan att gnälla och gråta och jag SER att de växer. 

I samband med vägningen skulle jag fota dem, men det var stört omöjligt, de vred sig som maskar  . Det är väl bra, för det tyder på att de är starka och friska... 

Hoppas att min söta dotter, Anna, hälsar på i morgon, då kan vi hjälpas åt med fotograferingen  .
Känner du igen problemet Anna-Lena  ? Anna-Lena har en halvbror ur Jippies första kull, Scottis, och hon ville ha bilder varje dag, helst mer än en gång  och hon satt som en pekpinne på min axel; en pekpinne som sa –"Ska du fota dem idag?" Jag antar att hon sitter kvar, för jag har samma känsla kvar 

Nu lite FAKTA
Valp 1 är en b/t hane som vägde 225 gram då han föddes. Han heter Trollsångens JP TIDDELIPOM i stamtavlan och flyttar till Boden.

Valp 2 är en b/t tik. Hon vägde 230 gram och heter Trollsångens JP TJOLA-HOPPSAN-SA. Hon flyttar till ?. Osäkert på två av tikarna (en b/t och en ruby) vart de ska, men de har ägare 

Valp 3 en b/t hane, födelsevikt 222 gram, Han heter Trollsångens JP TJILLEVIPPEN och flyttar till Doris i Stockholm.

Valp 4  är en b/t tik, Tollsångens JP HIPPS VIPPS och hon flyttar till Luleå. Hon vägde 205 gram  då hon föddes.

Som ni kanske noterat kom det fyra stycken black/tan i rad, två hanar och två tikar. Jag konstaterade att, "det blir ingen ruby".

Fel, fel, fel FEL!

Sedan kom valp 5, en liten tikvalp. Hon vägde bara 156 gram och jag var orolig att hon var för liten. Inte pga vikten bara, men hon hade så många större syskon som skulle kunna putta bort henne från mammas livgivande mjölkbar.
Så fel jag hade! Redan då hon föddes skrek och trängde hon sig fram, mjölkersättningen som jag skaffat, "om utifall att", är orörd.
Hon är en "kan själv!" Namnet var självklart, PILUTTA DEJ! Trollsångens JP PILUTTA DEJ för att vara exakt 

Valp 6 var också en ruby. En tik som vägde 230 gram och kommer att heta Trollsångens JP HOPPETOSSA.

Valp 5 och 6 väntar på att få veta vem som flyttar till vem. En flyttar till Södra Sunderbyn och en flyttar till Piteå...

Kavalkaden avslutades med valp 7, en stilig ruby kille, Trollsångens JP HATTIFNATT. Han vägde  205 gram och flyttar till familjen Hjelm i Stockholm, lagom till jul!


 

Besökare idag: 0
Denna månad: 0
Totalt: 11013

 

UBi -20
UllaBritta ideryd