Blogginlägg

Ett "tufft" dygn...

...inte minst för matte.

Under gårdagen åt och drack Jippie dåligt. Hon är normalt väldigt duktig på att äta  .
Men det var lugnt och fint och tyst i valplådan, en dröm för en uppfödare.
När vi skulle gå och lägga oss tempade jag henne eftersom jag tyckte hon ätit och druckit för dåligt under dagen. 40,3 i temp!

Bara att ringa till veterinären. SÅ GLAD att vår lokala veterinär hade jour! Hon jobbar hos Distriktsveterinärerna i Kalix, men bor i Överkalix. Hon är alltid hjälpsam och duktig och jag har STORT förtroende för henne och hennes kunskaper.

Jippie och jag fick ta bilen och åka ner till Bränna (centralorten), knappt en mils körning. Tacksam för det då det hade börjat snöa och det snöade ordentligt! STORA lapphandskar och tätt, så sikten var nästan obefintlig. Sommardäck på bilen.

Jippie är fortfarande pigg och blir glad när vi kommer på veterinärkliniken och hon får träffa Anna-Maria. Det blir antibiotika och livmodersammandragande. Vid valpningen kom ingen av de sju efterbördarna ut med resp. valp utan alla blev kvar. Hon har haft rikliga flytningar så de har kommit ut eftersom, men det blev nog lite väl mycket för hennes lilla kropp. "Förr i tiden" fick tiken livmoderammandragande och antibiotika i det läget, men inte numera. för stor risk för problem som sprucken livmoder, och DET vill vi inte ha.

Köpte RC Starter mousse och det åt hon faktiskt, det enda som hittills varit gott nog!
Nu, nästan exakt 12 timmar senare är läget bättre. Jippie har fått vätska med spruta (i munnen) men nu efter rastning drack hon själv och åt mer Starter. Så snabbt det kan vända, åt vardera hållet! Avföring börjar bli fast och hon kissar. Stora glädjeämnen för oss uppfödare 

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 0
Totalt: 11013

 

UBi -20
UllaBritta ideryd